A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Хустський навчально-виховний комплекс №1
Хустської міської ради Закарпатської області

Формування та розвиток просторової компетентності учнів на уроках історії та географії

Дата: 09.11.2019 11:06
Кількість переглядів: 539

7 листопада на базі Хустського НВК №1 був проведений міський семінар «Формування та розвиток просторової компетентності учнів на уроках історії та географії». Першочерговою метою співпраці вчителів було обґрунтування необхідності знань та вмінь учнів   орієнтуватися в історичному просторі, отримувати (читати) з карти історичну та географічну інформацію,  розуміти  роль і значення географічного фактору в розвитку історичного процесу. 

В рамках семінару були проведені відкриті уроки та позакласний захід. Вчитель географії Квик М.О. запросила учнів 6-го класу у «Подорож за географічною картою». У такій нестандартній формі пройшла практична робота «Визначення географічних координат». Вчитель історії Молнар О.М. провела урок з учнями 8-го класу  «Героїчні походи козацтва. Хотинська війна», застосовуючи різноманітні інтерактивні вправи. Учні 10-11 класів змагались у вікторині «Впізнай країну», підготовленій вчителями історії та географії.

Голова м/о вчителів географії  Прибуш Н.В. розповіла учасникам семінару про перспективи розвитку сучасної географічної освіти та враження від з′їзду вчителів географії, що відбувся в м. Київ 25 жовтня.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора