A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Хустський навчально-виховний комплекс №1
Хустської міської ради Закарпатської області

Компетентнісний підхід – стрижень наукових інновацій у навчанні

Дата: 13.11.2019 11:54
Кількість переглядів: 265

Темою методичного тижня, що пройшов у Хустському НВК № 1, з 21.10 по 24.10 2019 року, була: «Компетентнісний підхід – стрижень наукових інновацій у навчанні». Компетентність наразі стає новим мірилом людської освіченості, коли перше місце надається не процесу навчання та обсягу вивченого матеріалу, а кінцевому результату, втіленому в здатності діяти в різних умовах і обставинах.

Учитель, який обирає компетентнісний підхід, більше не є звичайним «ретранслятором» знань та навчального матеріалу, він перетворюється на організатора освітньої діяльності з безліччю можливостей. Неабияк змінюється й роль учня: пасивне сприйняття й відтворення знань трансформується в дослідницьку та самоосвітню діяльність.

Саме застосування компетентнісного підходу до учнів показували педагогічні працівники на відкритих уроках та заняттях в ході методичного тижня, а саме: Теслевич М.В. на уроці трудового навчання в 4 класі, Галай З.В. на уроці позакласного читання в 3 класі та Чопей С.Ю. з Гакавою Л.М. на музичній розвазі з дітьми молодшого дошкільного віку.

На завершення тижня відбулося методичне об’єднання вчителів початкових класів та вихователів дошкільних груп, де всі першочергово обговорювали проблему даного питання в концепції Нової української школи. Всі учасники методоб’єднання не лише обмінялися досвідом, а й отримали масу задоволення від методичного тижня.  

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора