A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Хустський навчально-виховний комплекс №1
Хустської міської ради Закарпатської області

Тиждень математики

Дата: 12.11.2018 14:17
Кількість переглядів: 139

З 05.11 по 09.011 у Хустському НВК №1 було проведено тиждень математики, метою якого було дати додаткові знання з математики, історії розвитку, показати зв'язок з іншими науками; забезпечити різноманітний розвиток особистості; розвивати творчі здібності, естетичні смаки, мовлення і мислення учнів, сприяти формуванню високоморальної особистості, виховувати інтереси до вивчення математики.

Кожний учитель прагне зацікавити учнів предметом, який він викладає, бо це є запорукою успішного навчання. Таке завдання ставлять перед собою і вчителі Хустського НВК №1. Одним із засобів зацікавлення учнів математикою є добре продумана позакласна робота.

Такі заняття дають можливість ширше пропагувати досягнення і значення математичної науки, прищепити учням любов до математики, сприяють розвитку і виявленню здібностей учнів, а також засвоєнню ними програмного матеріалу.

На таких заняттях можна організувати розв’язування складних і цікавих задач, що розвивають кмітливість і математичне мислення, вивчати елементи історії математики, ознайомлювати учнів із життям і діяльністю славетних математиків, особливо вітчизняних, з практичним застосуванням цієї науки. Тут створюються широкі можливості для переконання учнів у тому, що саме через шкільну математику лежить шлях до широкого ознайомлення з досягненнями. Математика пробуджує в учнів бажання до творчих пошуків,  до глибокого пізнання й оволодіння математичними знаннями.


Вчителями були проведені цікаві та змістовні позакласні заходи:

  • Інтелектуально-пізнавальна гра «LG «Еврика»
  • Математичний іподром
  • Математичний турнів «Змагання розумів»
  • Задачі із сірниками
  • Інтелектуальна гра «Найрозумніший»
  • Математичне шоу «У світі логіки»
  • Конкурс «Математичний гумор» (гуморески, вірші)
  • Інтелектуальна гра «У пошуках геніїв».

За матеріалами Станинець Г. М.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора