A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Хустський навчально-виховний комплекс №1
Хустської міської ради Закарпатської області

Організація освітнього процесу учнів 1 класу в умовах карантину

Дата: 26.03.2020 20:01
Кількість переглядів: 324

В умовах ситуації, яка склалася не лише в Україні, а й в усьому світі, важливим постає питання організації освітнього процесу. Відповідно до листа Міністерства освіти і науки України  № 1/9 – 173 від 23.03.2020  “Щодо організації освітнього процесу в закладах середньої освіти під час карантину” вчителі працюють з учнями, що перебувають удома, шляхом використання технологій дистанційного навчання. Для здійснення обміну навчальними матеріалами можуть застосовуватися будь-які пристрої та інструменти, зокрема мобільний телефон, за допомогою якого можна організувати спільноту в соціальних мережах, мобільних додатках.


На жаль,  не у кожного вдома є комп’ютер та доступ до мережі Internet, що  створює неабияку проблему для реалізації рекомендацій МОН, та більшість мають в наявності смартфон з підключенням його до мобільної мережі.
Вчитель початкових класів Дікі А.Р.  застосовує максимально доступний та зрозумілий арсенал мережевих можливостей, щоб залучити учнів 1 класу до опрацювання програмового матеріалу.
Зрозуміло, що без розуміння та підтримки відповідальних батьків школярів, це було б неможливо, адже найменшим школярам важко самостійно організовувати власну навчальну діяльність.
Організація освітнього процесу вчителем 1 класу Дікі А.Р. включає в себе:
1) створення групи у мережі
Facebook та мобільному застосунку Viber;
2) залучення максимально можливої кількості батьків (чи старших родичів) учнів до цих груп;
3) запис та завантаження власних відео з поясненнями навчального матеріалу;
4) підбір, створення та завантаження текстових та ілюстративних матеріалів;
5) підбір, створення та завантаження тематичних завдань для самоопрацювання (завдання на застосування та закріплення отриманих знань);
6) перевірка виконаних робіт (за допомогою смартфона);
7) створення тестів для самоперевірки, використовуючи сервіс  Online Test Pad;
8) щоденне індивідуальне та групове консультування батьків в телефонному режимі (за допомогою дзвінків та текстових повідомлень).


 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора