A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Хустський навчально-виховний комплекс №1
Хустської міської ради Закарпатської області

"МастерШЕФ" у Хустському НВК № 1

Дата: 29.05.2023 15:05
Кількість переглядів: 18

Нещодавно у закладі відбулася цікава подія «Майстер-клас від «МастерШеф» з нашим колишнім випускником Василем Томищем, який був учасником телешоу «МастерШеф. Професіонали 4».

Василь ще в шкільні роки захоплювався кондитерством та кухнею, любив готувати. Інколи пригощав вчителів своїми кулінарними смаколиками. Зараз у свої 23 роки вже працює за фахом в одному з ужгородських ресторанів.

Учні 7-9 класів з радістю взяли участь в цьому заході. Кожен з них приніс необхідні продукти та кухонні приладдя. Василь провів теоретичну частину, де розповів про види і вибір ножів та досок для роботи на кухні. Родзинкою було смачне та цікаве меню. Разом з кухарем учні готували три страви: салат з апельсинами і соусом "Вінігрет", канапе та спрінг-роли з рисового паперу, креветок, авокадо і сиром "Філадельфія", які Василь приніс сам, це було приємним сюрпризом. Кожен учень старанно повторював всі дії і зміг приготувати ці кулінарні шедеври. Потім всі смакували своїми стравами та фотографувалися. Вдома деякі учні приготували такі ж страви для своєї сім‘ї.

Школярі зрозуміли, що іноземні мови та основи здоров’я тісно пов‘язані навіть з професією кухаря, так як кулінарна лексика має свої особливості походження назв. Особливу увагу необхідно звернути на вибір продуктів, вітаміни, мінерали та правильне і здорове харчування в підлітковому віці.

Пишаємося нашим випускником!

Покликання на відео у мережі "Фейсбук", відео 2, відео 3, відео 4.

За матеріалами Олександри Сідей



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора