A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Хустський навчально-виховний комплекс №1
Хустської міської ради Закарпатської області

Акція "Збережемо первоцвіти"

Дата: 29.03.2023 19:42
Кількість переглядів: 34

З метою збереження ранньоквітучих видів рослин учнівське самоврядування з педагогом-організатором та вчителькою біології протягом місяця проводили екологічну акцію "Збережемо первоцвіти".

Дуже прикро, що багато наших краян здійснюють торгівлю рідкісними та зникаючими видами рослин, цим вони порушують закони України: "Про рослинний світ", "Про охорону навколишнього природного середовища", "Про Червону Книгу України" та згідно з вимогами ст. 88, 88-1, 90 Кодексу України про адміністративні правопорушення караються штрафами.

Ще трішки часу і ми більше ніколи не зможемо милуватись їх красою, а наші нащадки будуть знати лише з книг і розповідей про підсніжник білосніжний, шафран Гейфеля, сон великий та чорніючий, ясенець білий, цибулю ведмежу, горицвіт весняний, білоцвіт весняний, конвалію звичайну, медунку темну, первоцвіт весняний, місячницю оживаючу, арум Бессера, анемону дібровну та розлогу, проліску дволисту, фіалку запашну та ін.

Чому нам не байдужа ця тема? Наша школа знаходиться на околиці міста, тут дуже красиво. Недалеко протікає річка Ріка, і до лісу рукою подати. На території школи росте багато дерев, кущів, квітів. Ми були дуже здивовані коли побачили, що у нас росте шафран Гейфеля, і де-не-де з'явилися підсніжники. У рамках проєкту з вихованцями закладу проводились еколого-натуралістичні заходи природоохоронного змісту, де юні природозахисники знайомились з первоцвітами свого регіону, з чинним природоохоронним законодавством, а також створили природоохоронну виставку в закладі, учні виготовляли квіти та агітаційні листівки. Брошури роздавали місцевим жителям, аби привернути увагу до проблеми первоцвітів. 

Юні природолюби Хустського НВК закликають усіх захищати природу нашого краю, яка є унікальною. Берегти первоцвіти, зберегти їх неповторну чарівну природну красу для сьогоднішніх та майбутніх поколінь.

Покликання на відео у мережі "Фейсбук".
Інформація Скундзі К.Я.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора