Кутя — найголовніша страва святвечора
Дата: 25.12.2023 20:54
Кількість переглядів: 29
Неодмінною стравою різдвяно-новорічних свят в Україні є кутя. Кутя — це пісна страва з відварених зерен пшениці чи ячменю, приправлених медом, маком, горіхами, родзинками. Кутя — найголовніша страва святвечора на столі, з неї традиційно починають трапезу.
Вона має глибокі традиції, пов’язані з численними обрядами та прикметами нашого народу.
Сьогодні учні 1 класу вчилися готувати цю неймовірно смачну страву , якою ласували та пригощали інших діток.
Дякуємо Богу та ЗСУ за можливість проводити такі години спілкування у школі.
Матеріали підготувала Арендаренко Я.І.